Uddannelsen med mange muligheder

20. dec 2021

Hvad kan jeg blive med min uddannelse?

Mange unge synes, at det er en jungle at finde rundt i uddannelser, og endnu mere forvirrende hvad du så kan med uddannelserne efter uddannelsen er færdig. Dette hænger naturligvis sammen med, at det kan være svært at finde rundt i, samt at der på mange uddannelser ikke nødvendigvis er blot et svar. Disse uendelige muligheder kan både føles som et positivt og negativt faktum. For at gøre processen mere overskuelig er der imidlertid nogle helt konkrete overvejelser, som kan hjælpe med at give en bedre fornemmelse for, hvad du kan arbejde med efter uddannelsen.

 

Disse overvejelser kan hjælpe dig

Det er relevant at overveje, hvad du kan lide og hvad du kunne forestille dig at arbejde med senere hen, når du skal vælge uddannelse. Nogle overvejelser du kan tænke ind i er:

  • Kan jeg godt lide at læse bøger?
  • Er jeg boglig eller praktisk anlagt?
  • Er jeg glad for at sidde foran en computer i længere tid ad gangen?
  • Vil jeg helst arbejde indendørs eller udendørs?
  • Hvilke fag interesserede mig i skoletiden?
  • Hvilke værdier er vigtigst for mig?
  • Hvad interesserer jeg mig for i min fritid?

For at få overblik kan du skrive spørgsmålene og svarene ned. Og kan du svare på disse spørgsmål, vil de være et godt praj på, hvilken uddannelse der kunne være noget for dig.

Drømmejobbet

Mange ved ikke hvad de vil være i deres voksne liv. Dette kan ligeledes også være svært at vurdere, når du ikke har prøvet at arbejde i de forskellige erhverv. Et godt udgangspunkt er dog at finde ud af, hvilket felt der interesserer dig, samt huske på, at du aldrig er låst fast. Hvis du vil, kan du blive alt fra anlægsgartner til brolægger til sælger til SEO-konsulent – verden er din.