Tips fra kiropraktoren til at undgå hovedpine

13. feb 2023

Stigende antal unge med migræne

Det kommer næppe som en overraskelse for nogen, at mange unge sidder ned i mange timer i løbet af et døgn. De bruger mange timer i skolen eller på deres uddannelsesinstitution, og når de kommer hjem, skal de igen bruge mange timer på lektier og læsning. Siddestillinger er en af de hyppige årsager til migræne, fordi kroppen foldes unaturligt i mange stillesiddende timer ad gangen.

For unge mennesker kommer derudover stressen over karakterræset, som fylder mere og mere. Det betyder meget for de fleste unge at få gode karakterer på deres uddannelse, og den stress, de udsætter sig selv for, kan skabe spændinger og dårlige forhold for både deres mentale og fysiske helbred.

 

Oplever du hovedpine med jævne mellemrum?

Der er mange forskellige mulige årsager til, hvorfor du får hovedpine. Det kan være for lidt vand i løbet af dagen, for lidt frisk luft, du er ved at blive syg, du sover for lidt, du spiser usundt eller du har en dårlig kropsholdning, når du læser eller bruger din computer. Mange studerende oplever spændingshovedpine, der kan føles som et bånd rundt om hovedet, som trykker og gør det svært at koncentrere sig. Er man stresset over en længere periode og derfor samler på flere af årsagerne som dårlig kost, for lidt motion, dårlig søvn og spændinger i kroppen, er der større risiko for, at man vil opleve en spændingshovedpine. Hovedpinen kan dog også opstå grundet forkert arbejdsstilling eller fysisk krævende arbejde i en forkert stilling, der forankrer sig som spændinger rundt om hovedet.

 

Der er hjælp at hente!

Det er vigtigt som studerende at kunne klare sig igennem læsningen og studiearbejdet uden hovedpine, og derfor er der også masser af hjælp at hente til dem, der døjer med spændingshovedpine. En mulighed er at gå til en kiropraktor for at få hjælp. En kiropraktor kan hjælpe med at løsne op for spændingerne i kroppen, så den igen er smidig. Det er også en mulighed at forbedre sine vaner og få bedre kost, motion og søvn, så hovedpinen måske går i sig selv igen. Står det helt slemt til, er der endda mulighed for at få handikap-SU, hvis du har varig fysisk funktionsnedsættelse.