Overvind eksamensangst

14. jan 2022

Eksamensangst – 4 konkrete råd til dig der lider af eksamensangst

Lider du af eksamensangst og mangler hjælp til, hvordan du kommer angsten til livs? Eksamensangst kan være enormt frustrerende og invaliderende for eleven og den studerende, da eksamen er en naturlig del af alle skoleforløb. Angsten opstår i forbindelse med eksamen eller andre tidspunkter, hvor der skal præsteres. Angsten udspringer af oplevelsen af eller frygten for ikke at være god nok i en præstationssituation, hvorfor den ligeledes ledsages af tanker og frygt for at der opstår ubehagelige eller skamfulde situationer under eksaminationen. Der er imidlertid mange råd der kan reducere eller eliminere angsten. Fire gode råd er herfor:

  • Tag angsten alvorlig og undersøg hvad du reelt set frygter
  • Forsøg at tage hensyn til dét der fremkalder angsten
  • Vær opmærksom på at have en sund rutine op til eksamen
  • Opsøg en hypnotisør, der kan hjælpe med eksamensangst

 

Hypnose som redskab mod angst

Har du angst, kan et middel til at modkæmpe angsten være hypnose. Hypnose mod angst kan være et effektivt redskab til at bearbejde sin eksamensangst. I et hypnoseforløb vil du få værktøjer til at reducere fysiske og følelsesmæssige spændinger før eksaminer. Hypnoseforløbet vil lære dig simple strategier, som kan hjælpe dig med at skabe positive mentale mønstre og fysisk ro. Det er nemlig ofte den fysiske følelse, der forstærker angstsymptomerne. Du vil med andre ord lære at få en helt ny følelse af selvtillid, styrke og succes til eksaminationssituationen.

 

En hårfin balance

Angst er en naturlig del af vores menneskelige beredskab, da det er vores krops måde at fortælle os, at der er fare på færde. Det er dog vigtigt, at du reagerer på din eksamensangst og ikke presser dig selv. Angstsymptomerne kan nemlig forværres, hvis du presser dig selv. Således skal der være en balance mellem ikke at presse dig selv, samtidig med, at du heller ikke undgår situationer der kan fremprovokere angsten.