Sådan passer du på din mentale sundhed

10. jan 2022

Få hjælp til din mentale sundhed

Der er mange mennesker som negligerer deres mentale sundhed. Dette er imidlertid en stor fejl, som kan have store konsekvenser. Det er nemlig vigtigt, at vi prioriterer vores mentale sundhed lige så højt som vores fysiske sundhed. Såfremt du eksempelvis oplever nogle problemer eller konflikter i dit liv, kan det være en fordel at tale om det med en professionel, der kan forstå disse tanker og problemer fra et andet og faglært perspektiv. For mange hjælper det at vide, hvad der foregår mentalt og generelt tale åbent med en professionel, som du ved ikke dømmer dig. Det kan derfor være en fordel at vælge en psykolog, hvad end du har behov for eller fejler.

 

Hvornår bør du kontakte en psykolog

Du er måske ikke helt sikker på, om du har behov for at tale med en psykolog eller ej. Dette er imidlertid meget naturligt, da vi kan have svært ved at vurdere noget så internt uden at have ekspertise på området. En god idé kan her være at tage test online. Derudover er en væsentlig pointe, at du ikke behøver ’fejle’ noget for at kontakte en psykolog. Med andre ord behøver du ikke have en diagnose, men blot behovet for og lysten til at tale med en psykolog.

 

Hvor kan du finde en psykolog?

Der findes mange forskellige typer psykologer. Det kan derfor give god mening at undersøge, hvilken type psykolog du har behov for at tale med, da nogle er specialister indenfor et helt bestemt felt. Derudover er mulighederne for at finde psykologerne mange. Steder hvor du kan finde en psykolog er blandt andet:

  • På din skole eller uddannelsessted
  • Hos din kommune
  • Hos en privat praksis
  • Online

Du bør herved undersøge, hvilken type psykolog du ønsker at tale med, og hvordan du netop kommer bedst i kontakt med dem.