Derfor trænger din klasse til et døgnrytmepanel
04. mar 2021
Hvis du oplever, at skoleeleverne bliver trætte i løbet af dagen, kan det skyldes fraværet af lys. Hvis man ikke kommer i nok kontakt med dagslyset, bliver man som mennesker rigtig hurtigt træt, og et klasseværelse uden naturligt lys er de rette omgivelser for manglende motivation. Heldigvis er der noget, som din skole kan installere for at give bedre omgivelser: Døgnrytmepaneler. Paneler kan indstilles, så der både kan komme varmt og koldt lys ud. Det betyder, at selvom solen ikke skinner, kan et døgnrytmepanel simulere solen, så alle i kontakt med lyset kan blive mere friske og mere oplagte til at lære noget. Derfor er det vigtigt med døgnrytmepaneler som supplement i hverdagen.
Døgnrytmepaneler i flere sammenhænge
Døgnrytmepaneler kan kort sagt forlænge den tid, som du er frisk i. Hvis vinterhalvåret er for anstrengende at holde sig i vågen, kan kontakten med simuleret sollys være vejen frem. Læger og forskere fra Rigshospitalet Glostrup har undersøgt, hvor meget gavn mennesker uden daglig kontakt med solen kan have af døgnrytmepaneler, og resultaterne er positive. De fleste mennesker har gavnlig effekt, og det bedste er, at døgnrytmepanelerne kan bruges mange steder: skoler, kontorer, plejehjem, hospitaler, andre dele af sundhedssektoren og andre steder hvor man er indendørs og ikke kommer nok i kontakt med naturen.
Fordele og ulemper ved døgnrytmepaneler
Døgnrytmepaneler piller ved den naturlige lyscyklus, og det medfører både fordele og ulemper.
Fordelene er, at vi mennesker ikke længere er styret af lysmængden fra naturen. Vi kan bibeholde vores energiniveau, så vi kan præstere på trods af naturlige tilstande. Ulempen er til gengæld, at lyset fra døgnrytmepaneler kan tage overhånd. Når vi udsættes for lys fra døgnrytmepaneler, holder hjernen sig vågen, men den har også brug for at gå i seng og få tilstrækkeligt med søvn. Hvis man udsætter sig selv for det falske sollys helt op til sengetid, bliver det sværere at falde i søvn, fordi hjernen stadig er i gang. Det handler derfor om at regulere sin brug af døgnrytmelys, så den ikke forstyrrer din nattesøvn.
Relaterede søgeord
Andre indlæg i samme kategori
10. jan 2023
SU-venlig bytur
20. maj 2022
Tandlæge studierabat
06. apr 2022
Luft i budgettet
21. apr 2021